Frågor och svar

Här hittar du svar på de frågor ni oftast undrar över. 🤷‍♀️

Vanliga frågor

Kul att du är nyfiken! Det är verkligen plätt-lätt att bli en Bookie. Du väljer den prenumerationsform som passar dig bäst och registrerar dina uppgifter – sen är det bara att välja bok och njuta av din egentid!

En nyutkommen kvalitetssäkrad inbunden bok rätt ner i brevlådan varje månad. Och priset är grymt! Med en Bookieprenumeration kan du lägga mindre tid på att välja bok och mer tid på att faktiskt läsa.

Tja, vi läser en väldig massa böcker för att kunna plocka ut de allra bästa som du sedan kan välja fritt bland! Det låter väl som det kan vara värt ett försök. Du kan avsluta en löpande prenumeration när som helst, så varför inte testa.

Om du hittar fler böcker du gillar kan du utan trix lägga till dem i ditt bokval, såklart till samma fina pris per bok du har genom din prenumeration.

Usch nej! Du är inte livegen oss, du kan alltid hoppa över en eller fler månader och istället få tillgodon att använda senare. Har du en löpande prenumeration kan du dessutom avsluta när som helst utan att det blir det minsta konstigt.

 

Prenumerationen

Så funkar tidsbestämd prenumeration

Hittar du något bland månadens fem böcker du är sugen på? Underbart! Välj den och blocka tid i kalendern för läsning.
Hittar du ingen bok du gillar behöver du inte göra någonting alls. Vi skickar aldrig hem någon bok som du inte aktivt valt.
Din månadsavgift dras när du väljer en bok. Om du inte väljer någon bok dras din månadsavgift istället det datum du gått med i Bookie och du får ett tillgodo på en bok som du väljer helt fritt inom ett år.

När prenumerationstiden gått ut kan du avsluta om du vill (dina tillgodon kan självklart nyttjas även utan en aktiv prenumeration). 


Så funkar flexibel prenumeration

Någon bok bland de fem utvalda som talar till dig? Toppen! Välj den och vänta sen med pirr i magen på posten. Hittar du ingen bok du är sugen på så meddelar du på Mina sidor att du hoppar den månaden och inga pengar dras från ditt konto.
Har du inte gjort något val innan en månad och inte heller meddelat oss att du vill hoppa över den här månaden så dras din månadsavgift och du får ett tillgodo på bok som du väljer helt fritt inom ett år.

Du kan enkelt välja att avsluta din prenumeration när som helst! Dina giltiga tillgodo kan självklart nyttjas även utan en aktiv prenumeration.

Vi har tre olika prenumerationsalternativ där månadskostnaden varierar beroende på hur lång prenumeration du tecknar. Klicka här för info om våra olika alternativ.

Förutom våra 5 bästa boktips just denna månad, kan du alltid botanisera i vår backlist som består av våra tidigare månadsböcker. Du hittar alla våra böcker här

Att prenumerera på Bookie innebär att du får våra fem bästa boktips varje månad och sedan väljer du själv vilken av dem du vill läsa just den månaden. Boken skickas direkt hem till dig och självklart bjuder vi på frakten. Om du har kommit in i ett riktigt läsflow kan du enkelt välja fler böcker till samma pris per bok som du har i din prenumeration. Lägg alltså hur många böcker du vill i kassan och checka ut för massor av härlig lästid.

Du kan välja mellan att ha en tidsbestämd prenumeration på 6 eller 12 månader där priset per bok är lägre ju längre tid vi är Bookie-buddies. Eller så är du typen som vill känna dig lite friare och väljer en flexibel prenumeration. Då blir priset per bok lite högre, men du kan när som helst avsluta. 

Du säger enkelt upp din prenumeration på Mina sidor/min prenumeration. Har du valt en tidsbestämd prenumeration avslutas den när tiden löpt ut. Har du en löpande prenumeration avslutas den direkt.

Det är inte alltid man får till sin egentid med läsning och därför inte vill välja någon bok en månad. Då får du såklart spara ditt val till en annan månad och får istället ett tillgodo. Du kan se om du har tillgodon under Mina sidor. Har du ett tillgodo kommer detta att användas i första hand nästa gång du klickar hem en bok. Ett tillgodo är giltigt i 12 månader.

 

Mina uppgifter

Du kan enkelt uppdatera dina uppgifter under Mina sidor/kunduppgifter.

Detta gör du på Mina sidor/kunduppgifter. Det kort du registrerar behöver vara öppet för internetköp och, såklart, vara giltigt.

Hur vi hanterar din personliga integritet och data kan du läsa om här. 

 

Betalning

Bookie använder Klarna och det är vi glada för eftersom Klarna har fått det allra bästa betyg för sina betaltjänster och sin kundservice. I samband med att du tecknar din första prenumeration sätter du samtidigt upp en betalning via Klarna. 

När du gör din beställning reserveras månadsavgiften på ditt Klarnakonto till dess att boken lämnar vårt lager, då görs själva dragningen.

Har du en tidsbestämd prenumeration och inte gör något val en månad så drar vi månadsavgiften det datum du gick med i Bookie och du får då ett tillgodo, som du sen kan använda som betalmedel för vilken bok som helst på inom 12 månader. Detsamma gäller dig med en flexiebl prenumeration OM du inte meddelat att du önskar hoppa över den månaden. Det gör du enkelt Mina sidor.

När du registrerar dig hos Klarna skickas månadsavgiften med personuppgifterna för att Klarna gör en kredit-bedömning. Detta belopp lägger sig som en reservation under ca ett dygn och släpps därefter. Inga pengar dras alltså från ditt kort. När du sen gör ditt bokval debiteras du månadsavgiften så fort boken har lämnat vårt lager och är på väg till dig.

 

Leverans

Vi packar ut böcker varje dag, så din bok bör landa i brevlådan inom fem vardagar från din beställning. 

 

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss om det är något du undrar över. Men tänk på att du enkelt gör det mesta själv på Mina sidor. Där ändrar du adress, uppdaterar eller avslutar din prenumeration och uppdaterar även din betalmetod.

Varmt välkommen! 💖

Klarna