Jag blundar och ber
Alex Ahndoril
Lisbeth
mejlansvarig

"Träna de små grå med den andra pusseldeckaren i Alex Ahndorils Nyckelserie. Här har en slug stalker satt sitt kikarsikte på Dramatens stora skådespelerska och det blir Julias uppgift att förhindra en katastrof."

Dramatens stora skådis har fått en stalker på halsen...

Privatdetektiv Julia Stark blir anlitad av den berömda skådespelerskan Bianca Salo som är övertygad om att hennes döde fästman har börjat stalka henne. Natten innan hade Bianca vaknat av att han stod i hennes sovrum och ett par dagar tidigare tog han sig in i hennes loge på Dramaten och tände eld på en klänning.

För tre år sedan fick Bianca beskedet om fästmannens plötsliga bortgång på ett hotellrum i Helsingfors. Hon befann sig i Stockholm, spelade den kvinnliga huvudrollen i Shakespeares tragedi "Macbeth", kollapsade på scen och hela föreställningen lades ner efter bara någon vecka.

Nu har samma ensemble och samma regissör fått en ny chans med "Macbeth". Julia följer med Bianca på repetitionerna för att bevaka henne och samtidigt kartlägga människorna runt henne eftersom stalkern tycks röra sig fritt innanför teaterns skalskydd. Nästan ingen av skådespelarna har alibi för incidenterna och väldiga spänningar anas precis under ytan.

Julia ber sin exman Sidney att undersöka oklarheterna kring fästmannens död. Det börjar bli bråttom att hitta nyckeln eftersom allt tyder på att Biancas stalker har gått in i den sista aktiva fasen som ofta slutar med våld och död. För att lösa detta mystiska fall måste Julia Stark uppbåda hela sin psykologiska fingertoppskänsla, sin iakttagelseförmåga och sitt logiska tänkande.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100802202

ANTAL SIDOR
264

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2024
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100802202

ANTAL SIDOR
264

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2024

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Alex Ahndoril

Alex Ahndoril är ett nytt samarbete mellan makarna Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril, författarna bakom Lars Kepler vars böcker har sålt över sjutton miljoner exemplar i fler än sextio länder. Jag kommer att hitta nyckeln är den första delen i en planerad serie av pusseldeckare, Nyckelserien.

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna