Moderna klassiker
Ohlsson/Sundström
Karin
redaktör

"Wow – vilket pangpaket! Gregorius är en av mina favoriter genom tiderna. Jag älskar hur Bengt Ohlsson vänder på perspektiven. Maken från 1976 har blivit en citerad klassiker där man känner igen sig och skrattar och gråter."

Gregorius av Bengt Ohlsson

I sin roman Doktor Glas från 1905 presenterade Hjalmar Söderberg en av den svenska litteraturens mest avskyvärda gestalter – pastorn Gregorius. 

I Bengt Ohlssons Gregorius berättar pastorn själv om det som ska komma att bli hans sista sommar, och hans gestalt får ett helt annat liv. Vi får följa hans uppväxt som exemplarisk son, och hans djupa och skamfyllda förälskelse i Helga, den unga flicka som en gång ska bli hans andra hustru. När hustruns otrohet blir uppenbar för honom kastas han ut i en malström av känslor: förtvivlan, självförakt och en paradoxal hoppfullhet.

Maken av Gun-Britt Sundström

Vad är det att vara ett par? Vad är det att vara ett par? Vad kan man kräva av varandra? Tid? Sex? Trohet? Är det annorlunda om man gifter sig? Kan man leva ihop om man har olika ideal för hur ett förhållande ska vara? Sådant diskuterar Martina och Gustav med varandra och med andra, allt medan de försöker få sitt samliv att fungera, ger upp och skiljs åt men börjar om igen, om och om igen...

Romanen utspelas i Stockholm på 1960- och 70-talet, en tid av förändring då många tror att kärnfamiljen är på väg att avskaffas. Ändå upptäcker Martina hur svårt det är att vara utan "make" när alla man känner bildar par och familj. 

FORMAT
Pocket

ISBN

ANTAL SIDOR

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

UTGIVNINGSÅR
FORMAT
Pocket

ISBN

ANTAL SIDOR

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

UTGIVNINGSÅR

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna