Strålarna
Jenny Holmqvist
Karin
redaktör

"Jag känner verkligen ensamheten, längtan och desperationen som darrar i Mallorca-hettan. Tankeväckande om familjerelationer, förälskelse, avundsjuka och pengar."

En oförglömlig och het sommar på Mallorca...

Stockholm, mars 1999. Varför skulle modellen och skådespelerskan Annie vilja bli croupier på Stacy´s i Norrtälje? Annie undrar om mannen som håller i jobbintervjun förstår hur desperat hon är. Hon ser på hans blick att han känner igen henne och undrar vad hon gör där. Han kan inte veta hur det är att bli äldre i hennes bransch och inte längre få några tjusiga tv-jobb. Att inte kunna betala.

Hon sväljer och tänker på mejlen hon fått från sin senaste beundrare. Han heter Juuso och är hotellägare på Mallorca. Kanske borde hon nappa på hans erbjudande om att resa dit i sommar. ”Låt mig få ta hand om dig”, skrev han och det vore ju så skönt att få släppa taget...

Mallorca, augusti 1999. Slappa, klordoftande kroppar vid poolen. Selene, 16 år, har rest med sin mamma, skådespelaren och modellen Annie, till Sóller på Mallorca för att tillbringa en månad hos mammans flirt, hotellägaren Juuso.

Men när Selene möter Sun som kör svarttaxi och städar i nationalparkerna men drömmer om en filmkarriär, förbyts tristessen och ensamheten på ön mot förväntan. Samtidigt börjar hennes mamma agera alltmer oberäkneligt. Och trots att relationen mellan Annie och Juuso är obegriplig för Selene, skjuts hemresan gång på gång upp...

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137504827

ANTAL SIDOR
358

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2024
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137504827

ANTAL SIDOR
358

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2024

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Jenny Holmqvist

Hon föddes 1984, växte upp i Västergötland och är numera bosatt i Stockholm. Jenny har gått på Biskops-Arnös författarskola och är även verksam som barnboksförfattare. 2021 debuterade hon med den lovordade episka romanen Drift. 

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna