Jävla karlar
Andrev Walden
Karin
redaktör

"Sorglig, rolig och osentimental på samma gång. Walden har en enastående tonträff och känsla för detaljer som hela tiden håller mig så nyfiken att jag bara måste läsa lite till... och lite till. Helt briljant! LÄS!"

"Andrev Walden har skrivit en klassiker" Kulturnytt

"En gång hade jag sju pappor på sju år. Det här är berättelsen om de åren. Om något låter påhittat kan du vara säker på att det är sant."

Julen 1983 skakas en villa i skogarna utanför Norrköping av ett våldsamt bråk och en hemlighet trillar ut ur en mamma. En pojke som heter Andrev får veta att hans pappa inte är hans pappa.
 
Den riktiga bor i ett land långt bort och har hår ner till axlarna. Som en indian, säger mamman och tecknar mot armbågen för att pojken ska förstå. Det brusar i pojken för det är det bästa han har hört. Det känns som att han är pojken i en bok om en pojke som får veta att hans pappa är kung i ett magiskt land och att en ande ska komma för att ta med honom dit.
 
Men det kommer inga andar, bara nya pappor som inte är hans. Det ena stolpskottet efter det andra. Det är den självgode "växtmagikern", tråkige "prästen" och den som visar sig vara riktigt otäck - "tjuven" som inte bara snattar på affären när Andrev är med, utan också är på väg att ta hans mammas liv...

Jävla karlar är en vild berättelse om att växa upp i spillrorna av 68-rörelsen, om mammor som står under köksfläkten och säger jävla karlar, om hur kärlek börjar och slutar, om en skalperad hamster, om den långa skuggan av ett mirakel men framför allt om män.

RECENSIONER:

"Enastående litteratur" Sydsvenskan

"En anmärkningsvärd prestation, Jävla karlar är en debut som bådar väldigt gott" SvD

"Walden imponerar stort med sitt omtänksamma berättande och unika filter mot verkligheten" GP

"Om det finns något som heter absolut litterärt gehör så har Andrev Walden det, för rakt igenom boken träffar han varenda ton rätt och det är något mycket ovanligt" BTJ

"En liten fasetterad pärla" Borås Tidning

"Walden får både trivialiteter och vidrigheter att glimra" Aftonbladet

 
 
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789177952008

ANTAL SIDOR
376

FÖRLAG
Polaris

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789177952008

ANTAL SIDOR
376

FÖRLAG
Polaris

UTGIVNINGSÅR
2023

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Andrev Walden

Föddes 14 maj 1976 och växte upp i Norrköping. Idag bor han i Stockholm med sin familj. Han är journalist och illustratör, och skriver bl a för Dagens Nyheter. Han studerade journalistik på Bona Folkhögskola men slutförde aldrig utbildningen. År 2017 nominerades Walden - som första krönikör någonsin - till Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare. 

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna