En annan tid
Kristoff/Thorup
Elia
formigivare

"Sätt tänderna i två kritikerhyllade romaner som golvar en. Den stora skrivboken liknar inget annat och är lika fantastisk som smärtsam. Briljanta Intill vanvett, intill döden är "stor berättarkonst" enligt DN. Vi håller med!"

Den stora skrivboken

Två tvillingbröder kommer till sin mormor långt ute på landet där de ska inackorderas eftersom deras mamma inte längre kan skaffa mat till dem i staden. Det är krig. Pojkarnas pappa är vid fronten. Ingen vet om han fortfarande lever. Ett icke namngivet krig, ett icke namngivet land, en mormor som kallas för Häxan av byns invånare, och som är alkoholiserad och elak. För att överleva i den absurda och inhumana vuxenvärlden för Lucas och Claus krigsdagbok över allt de upplever. Agota Kristofs trilogi är en brutal, vacker och angelägen roman om vad krig och exil gör med människor. På ett avskalat och kristallklart språk rasar berättelsen fram över sidorna.

Intill vanvett, intill döden

Kärlekens vanvett, och krigets ... De polerna möts i en roman med stark tidskänsla från Tyskland, hösten 1942. Den unga danskan Harriet, nybliven krigsänka med småbarn, har ensam gett sig av till München. Hennes man har störtat som frivillig stridspilot för Nazityskland, hon vill hedra honom, bidra med något ... Hon inkvarteras hos sin mans officerskollega, hög nazist, och hans danska hustru. Men den segerrika tyska krigsmaskinen har fastnat vid Stalingrad och kulisserna börjar rämna. Harriet möter en verklighet av våld och skräck. En tid av galenskap och omprövning är inne.

"En annan bild av Tyskland ... en kunskap som bara en riktigt stor berättare kan förmedla", kommenterar författarkollegan Kerstin Ekman.

FORMAT
Storpocket

ISBN

ANTAL SIDOR
814

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand/Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR

ÖVERSÄTTARE
Marianne Tufvesson/Helena Hansson
FORMAT
Storpocket

ISBN

ANTAL SIDOR
814

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand/Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR

ÖVERSÄTTARE
Marianne Tufvesson/Helena Hansson

Novembers böcker

Claire Keegan
Kate Morton
Sigge Eklund
Amanda Svensson

Novembers böcker

Claire Keegan
Kate Morton
Sigge Eklund
Amanda Svensson
Novembers böcker
Alex Ahndoril Alex Ahnd...
Claire Keegan Claire Ke...
Kate Morton Kate Mort...
Sigge Eklund Sigge Ekl...
Amanda Svensson Amanda Sv...
Klarna