Systrarna
Jonas Hassen Khemiri
Karin
redaktör

"En fantastisk familjeroman som är underbar att försvinna in i. Älskar att följa systrarnas liv. Läs hyllningarna längre ner!"

"Ett storverk och författarens bästa roman hittills." Skånska Dagbladet

Allt förändras när Ina, Evelyn och Anastasia flyttar till Jonas kvarter. De mytomspunna systrarna pratar engelska med varandra, fast de är födda i Sverige. Ina är grym på basket, Evelyn kan berätta fängslande historier och Anastasia är bra på att sticka hål i irriterande mäns pikétröjor med sin butterflykniv. Gradvis förstår Jonas att de tre systrarna är kopplade till hans familj, särskilt till hans pappas förflutna.

Under de kommande trettio åren flätas Jonas och systrarnas liv samman, via nyårsfester och Jas-krascher, språkkurser och livskriser, kärlekshistorier och vänförluster. Men mest av allt: via den märkliga känslan av att deras liv styrs av en förbannelse - att allt som du älskar ska du förlora - vars ursprung sägs gå tillbaka till ett annat land, till en annan tid.

Systrarna är en episk familjeberättelse som spänner över flera kontinenter. Det är en oemotståndlig roman om främlingskap och flykt, om tidens gång, men framför allt om våra drömmar och deras ofrånkomliga krock med verkligheten.

RECENSIONER:

"Khemiri släpper loss i Systrarna ... En stor roman, i flera bemärkelser." DN

"Jag blir inte förvånad om Jonas Hassen Khemiri får Augustpriset - igen. Systrarna är en strålande familjeroman." Sydsvenskan

"En fröjd att läsa." Kulturnytt i P1, SR

"Khemiris nya en tegelsten där allt faller på plats. ... Ett storverk och författarens bästa roman hittills." Skånska Dagbladet

"Det finns magi i Khemiris sätt att berätta." SvD

"En njutning att läsa." Expressen

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100800765

ANTAL SIDOR
736

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100800765

ANTAL SIDOR
736

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Jonas Hassen Khemiri

Han debuterade med Ett öga rött 2003 som också tilldelades Borås Tidnings debutantpris. Khemiri har skrivit både prisade romaner, pjäser och noveller. Hans texter har översatts till mer än trettiofem språk och han har bla fått Augustpriset för Allt jag inte minns. Sedan 2021 bor Khemiri i New York där han undervisar i kreativt skrivande på NYU.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna