Sockerhuset
Jennifer Egan
Elia
formgivare

"Pulitzerprisade Jennifer Egan har en fantastisk fingertoppskänsla för att beskriva människor. I hyllade Sockerhuset blir alla gripande människoöden som små noveller att uppslukas av!"

 

"Betyg: 5 av 5. Briljant." Martin Lagerholm, BTJ

Året är 2010 och techikonen Bix Bouton letar desperat efter en ny idé. Svaret finner han i en ny teknologi som tillåter människor att ladda ner sina minnen, att externalisera och äga dem, så att de alltid finns tillgängliga. Under det kommande decenniet tar hans innovation världen med storm. Men alla är inte lika övertygade, och en motrörelse föds. Kan minnena verkligen ägas, utan att man samtidigt förlorar något av sin mänsklighet?

Jennifer Egans hyllade roman skildrar hur teknologin förföriskt letar sig in i det mest privata, och förändrar våra närmaste relationer, våra minnen och drömmar. Men framför allt är Sockerhuset en varm och mästerligt berättad roman fylld av liv och historier, av människoöden som flätas samman på de mest oväntade sätt av tidens obönhörliga gång.

Recensioner:
"Som vanligt är det med de mästerliga beskrivningarna av mellanmänskliga relationer som en av 2000-talets säkraste pennor lockar in oss i texten." Damernas Värld

"Mejslar fram människors inre på bitvis briljant vis." Kulturnytt i P1, SR

"För varje kapitel är det som om Jennifer Egan öppnar en till dörr, en dörr man i något tidigare kapitel möjligen skymtat men hastat förbi. ... Jag fäster mig vid många av de där udda gestalterna, går och tänker på dem också efter att jag läst ut romanen." DN

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100197766

ANTAL SIDOR
383

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Niclas Nilsson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100197766

ANTAL SIDOR
383

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Niclas Nilsson

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Jennifer Egan

Jennifer föddes i Chicago 1962, växte upp i San Francisco och bor nu i Brooklyn. Romanen Huliganerna kommer på besök tilldelades Pulitzerpriset för skönlitteratur 2011. Hon har även gett ut novellsamlingen Emerald City och skrivit noveller för The New Yorker, Harper's, Zoetrope and Ploughshares. Hon skriver regelbundet som journalist i New York Times Magazine.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna