Svalors flykt
Majgull Axelsson
Karin
redaktör

”En både fantastisk och fasansfull roman! Majgull Axelsson står alltid på de utsattas sida, hon väjer inte för något och skriver så det gör ont i kroppen. En av årets starkaste böcker!”

Det osar Augustpris om Majgull Axelssons nya starka roman!

Psykologen Christel har fått sitt svåraste fall någonsin – Zadie 16 år. Eftersom hennes föräldrar är våldsamma missbrukare har Zadie åkt in och ut på olika fosterhem under hela uppväxten. Nu har hon äntligen chans att få en egen lägenhet, under förutsättning att hon bedöms vara mogen för det. Och den som ska bedöma det är Christel.

Christel känner en viss samhörighet med Zadie. Kanske är det för att hon påminns om sin egen uppväxt och det där som hände – det som förstörde hennes framtid och dömde henne till ensamhet.

Fast ingen kan förstå vad Zadie har gått igenom, inser Christel när hon läser igenom journalerna. Att ha en knarkande psykopat till mamma och en våldsam och kriminell pappa. Och så det där fruktansvärda. Lillebror Mio som tvingades tillbaka till föräldrarna från ett kärleksfullt fosterhem – och misshandlades till döds. 

Christel är rädd att hon inte ska kunna hjälpa Zadie, men mellan dem spirar en skör vänskap. Och med tiden börjar hon berätta. Om allt det som kan hända två barn bakom stängda dörrar. När ingen annan ser. Och snart blir det tydligt att det även pågår något i det nya fosterhemmet…

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113127125

ANTAL SIDOR
414

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113127125

ANTAL SIDOR
414

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2023

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Majgull Axelsson

Majgull är född 1947 och är en svensk journalist, dramatiker och romanförfattare. Hon har skrivit flera dokumentära böcker t ex Våra minsta bröder (1986), som beskriver vår tids barnarbete.  Hennes stora genombrott kom 1997 med Aprilhäxan som belönades med Augustpriset. Bland hennes 20-tal böcker märks också Jag heter inte Miriam (2014) som blev en enorm succé.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna