Med sådana vänner
Meg Rosoff
Karin
redaktör
"ALMA-pristagaren Meg Rosoffs roman är oemotståndlig! Det känns som att jag är i det stekheta New York på 1980-talet och får följa med Beth sommaren då allt händer för första gången. Skarpsynt om kärlek, lögner och att bli vuxen." 

"Sommarens måste-läsning" The Times

New York. Juni 1983. Beth flyttar från sin lilla småstad till ett dallrande varmt Manhattan för att göra praktik på en prestigefylld tidning. Allt är nytt och främmande, och inte alltid så härligt. I det fuktvarma rummet Beth hyr finns kackerlackor men ingen air condition, hon har fel frisyr och fel kläder, konkurrensen mellan henne och de andra praktikanterna är hård, och hon känner ingen i stan. Så blir hon kompis med Edie, också praktikant men cool, spännande, vacker och världsvan.

Beth faller huvudstupa in i Edies värld och det dröjer inte länge förrän de är bästa vänner som gör allt tillsammans, och varje het sommardag (och natt) känns som ett äventyr. Men allt är kanske inte helt vad det verkar vara, och under ytan i Beths värld bubblar lögner och svek. För med sådana vänner, vem behöver fiender?

Recensioner:
"Charmigt och skarpt." DN

"Som en modern Glaskupan av Sylvia Plath." Johanna Lundin, Go'kväll, SVT
FORMAT
Häftad

ISBN
9789178133796

ANTAL SIDOR
237

FÖRLAG
Gilla böcker

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Ulla Roseen
FORMAT
Häftad

ISBN
9789178133796

ANTAL SIDOR
237

FÖRLAG
Gilla böcker

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Ulla Roseen

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Meg Rosoff

Född 1956 i Boston, Massachusetts, är en amerikansk författare bosatt i London. Hon har bland annat skrivit romanen Så har jag det nu, som har vunnit flera priser. År 2016 fick hon Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna