Haralds mamma
Johanna Frid
Karin
redaktör

"Jag stämmer in i hyllningskören av det här triangeldramat – tonen är SÅ kul och bitsk! Johanna Frid har extrem tonträff i beskrivningen av den självbelåtna svärmodern. STOR igenkänning för oss som stött på en sådan här kvinna och det tror jag alla har gjort."

 

"Flyhänt blandas rapp humor med det som gör ont." Allers

Claudia och hennes svärmor – Haralds mamma – möts på en flygplats. De väntar på ett försenat plan från Haralds behandlingshem. Alltefter timmarna går stegras den passiva aggressiviten, pikarna och konfrontationerna. Vad händer när man inser att man plötsligt är tre personer i en parrelation?

"Jag var inte tillfångatagen. Jag satt inte gisslan. Jag var inte i helvetet. Det var inte djävulen som slagit sig ner vid mitt bord för ett kort småprat. Djävulen hade bockfot. Djävulen drack inte päronfestis. Haralds mamma var en helt vanlig kvinna som ville träffa sin son efter att han tillbringat sex veckor på ett behandlingshem i norska fjällen. Den stora frågan var varför jag var där och ville träffa hennes son efter att han tillbringat sex veckor på ett behandlingshem i norska fjällen."

Recensioner:
"Johanna Frid skriver med psykologisk skärpa och en god portion svart humor om en av de knepigaste, nära relationerna." Vi läser

"Få skriver bättre om dåliga stämningar än Johanna Frid." Aftonbladet

"Flyhänt blandas rapp humor med det som gör ont." Allers

"Ödsligt kammarspel om behärskad avsky. Den är mycket, mycket rolig." Kulturnytt i P1, SR

"En bipolär kille, en iskall svärmor och en flickvän i ett triangeldrama. ... Den beska humorn känns igen hos Johanna Frid." Sydsvenskan

 
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100184285

ANTAL SIDOR
250

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100184285

ANTAL SIDOR
250

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Johanna Frid

Född 1988 i Stockholm. Hon debuterade 2017 med diktsamlingen Familieepos, som hon skrev tillsammans med Gordana Spasic, och som nominerades till Katapultpriset och Sveriges Radios lyrikpris. 2018 publicerades hennes första roman som blev en supersuccé, Nora eller Brinn Oslo brinn, för vilken hon fick Dagens Nyheters kulturpris. Hon har en fil.kand i filosofi från Södertörns högskola och en cand.mag i kulturformidling från Syddansk Universitet.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna