Vi är inte här för att ha roligt
Nina Lykke
Karin
redaktör

"Vill du läsa något riktigt roligt och smart är det här ditt val! Jag älskar Lykkes samtidskritik och hur hon klär av den nakne kejsaren! Förövare och offer möts på en scen – men vem är vem? Läs de strålande recensionerna längre ner!"

"En hejdundrande läsfest! Betyg: FFFFFF" Femina

Det är bara en dryg vecka kvar till litteraturfestivalen i Lillehammer när författaren Knut får en inbjudan att delta. Han är alltså reserv för någon annan, hetare, författare.

En gång i tiden var Knut också het. Det var när han skrivit Den Berömda Boken. Då hade han en hel hord av beundrare vart han än gick. Uppföljarna har fått ett ljumt mottagande eller blivit sågade. Och sedan drabbades han av skrivkramp. Inbjudan kommer alltså lägligt. Men just som Knut ska tacka ja ser han det. Hennes namn. Hon är en av tre författare som ska tala om otrohet i liv och litteratur.

Det var i höstas som hon kom ut med sin senaste sensationella bok där självaste Knut A. Pettersen figurerar på ett allt annat än smickrande sätt. Sedan dess har han knappt vågat visa sig. Och nu ska de alltså sitta på en scen och prata om otrohet i liv och litteratur. Att den tredje deltagaren är gift med Knuts exfru gör inte saken lättare. Det är upplagt för en rejäl urladdning…

RECENSIONER: 

"Levande och träffsäkert porträtt av en kulturman på dekis. ... Underhållande hela vägen." DN

"Hon är hovnarren som säger som det är. Barnet som säger det uppenbara. Och det gör henne till en gåva." NRK

"Lykke slår knockout på verklighetslitteraturen i en hejdundrande roman om den så ofta utskällda vita kulturmannen." VG (Tärningskast 6)

"Gillar man vasst formulerade samtidsobservationer ska man absolut läsa Lykke." Och dagarna går, blogg

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146240747

ANTAL SIDOR
280

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Marianne Mattsson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146240747

ANTAL SIDOR
280

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Marianne Mattsson

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Nina Lykke

Född 1965 i Trondheim, och bosatt i Oslo. Hon arbetade först som grafisk designer. Hon slog igenom med romanen Nej och åter nej! som hyllades stort både i Sverige och i Norge. Romanen Nästa! En läkarroman var årets mest sålda bok i Norge, 2019 och belönades med Norges mest prestigefyllda romanpris - Bragepriset!

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna