Dit floden för dig
Shelley Read
Petra
marknadsansvarig

"Som succén Där kräftorna sjunger, fast ännu bättre! Rörande, gripande, spännande, upplysande och väldigt fin. Ett perfekt sällskap på stranden i sommar!"

”En riktigt gripande historia.” Bohuslänningen

Colorado, 1948. 17-åriga Victoria Nash lever och arbetar på en persikofarm som ensam kvinna i en familj fylld av destruktiva män. Av en slump möter hon den vackra främlingen med snälla ögon - Wilson Moon - på gatan och de faller handlöst för varandra. Mötet förändrar hennes liv. Relationen är lika passionerad som förbjuden.

Men ingen kan stoppa Victoria och Wilson. I största hemlighet, eftersom deras kärlek är förbjuden, möts de i skymningen vid en övergiven gård, ute under persikoträden eller uppåt bergen på andra sidan floden. Tills den dag när tragedin är ett faktum och Victoria står ensam kvar.

När hon kort därpå upptäcker att hon är gravid har hon inget annat val än att fly upp i bergen. Hon är förkrossad av sorg, men den starka samhörigheten med vildmarken ger henne kraft att försöka återta det hon förlorat. Samtidigt stiger floden nere i dalen och hotar att utplåna hennes hem och allt hon känner till …

RECENSIONER:
”Shelley Reads poetiska röst är en naturkraft, och när hon lånar ut den till en kvinna som lever ett slitsamt liv på Colorados landsbygd blir resultatet tragiskt, upplyftande – och helt oförglömligt.” Bonnie Garmus, författare till Lektioner i kemi

”Denna uppslitande och ömma berättelse om kvinnlig motståndskraft tecknas mot en alldeles häpnadsväckande bild av vår natur – dess träd och berg och ljus.” The Independent

”Vilket liv. En otrolig läsupplevelse som blev så mycket mer än vad jag trodde att den skulle bli. Jag är helt förstörd ... Tyckte otroligt mycket om Dit floden för dig.”
Johanna Lundin, Sincerely Johanna

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137506548

ANTAL SIDOR
282

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Åsa Brolin
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137506548

ANTAL SIDOR
282

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Åsa Brolin

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Shelley Read

Shelley är författare, skribent och lärare. Hon lever med sin familj i Elk Mountains i Colorado där hennes släkt har bott i fem generationer. Hon har undervisat i litteratur och kreativt skrivande på Western Colorado University och grundade dessutom deras program för miljö- och hållbarhetsstudier.  Hennes debutroman, supersuccén Dit floden för dig, är inspirerad av de omgivningar hon är uppväxt i.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna