Sommaren
Elin Persson
Karin
redaktör

"Prisade Elin Persson skriver så det känns. Relationen mellan bonussystrarna Lea och Jelena är en perfekt tonträff av tonårens hierarkier och sexuella utforskande och hur man försöker hitta någon sorts kompass när allt förändras. Läs kritikernas hyllningar längre ned!"

När Lea får en äldre bonussyster förändras allt...

När Leas pappa träffar Zofia får Lea en äldre bonussyster. Lea ser upp till den gränslösa och självständiga 16-åriga Jelena. Hon är allt det som Lea inte är - tuff, modig och mogen i Leas ögon. Lea gillar att måla hästar och att rida. Men mer och mer dras hon in i Jelenas värld. Jelena anser att Leas kompisar är töntiga, säger att Lea är alldaglig och tycker att Leas pappa är mesig och kör fel bil. Samtidigt bjuder hon också på komplimanger och äventyr.
 
På ovanvåningen i radhuset uppstår en klaustrofobisk värld där gränser, kroppar och sexualitet utforskas och görs våld på. Allt medan de vuxnas ögon är riktade någon annanstans och sommaren utanför bara pågår...

RECENSIONER
"när jag fängslas av Sommaren och försvinner in i den förunderliga berättelsen, då glömmer jag att andas."
Västerbotten-Kuriren
 
"... här visar Persson sin styrka som författare. I djupare mening är detta också en historia om klass, sexuella maktspel och kulturella hierarkier."
Dagens Nyheter
 
"Vi som har läst Elin Persson tidigare känner redan till hennes begåvning - nu kommer ännu fler att upptäcka den."
Gävle Dagblad
 
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146239895

ANTAL SIDOR
144

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146239895

ANTAL SIDOR
144

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2023

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Elin Persson

Elin är född 1992 och debuterade med ungdomsromanen De afghanska sönerna, som belönades med Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2021. Det är någonting som drar i mig utkom 2021. Sommaren är Elin Perssons första roman för vuxna.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna