Fredagsklubben
Sofia Lundberg, Alyson Richman, MJ Rose
Kerstin
redaktör

"Är du sugen på konst, spiritistiska seanser och en trasslig kärlekshistoria? Underhållande läsning och lagom flummig verklighetsflykt, baserad på den minst sagt fascinerande konstnären Hilma af Klints liv!"

Fem vänner startar en klubb - det blir början på ett äventyr!

Stockholm, 1896. Fem kvinnor träffas varje fredag för andliga möten. En av dem är svenska konstnären Hilma af Klint, pionjär inom det abstrakta måleriet. De fem kvinnorna talar om allt som är viktigt i livet, och de målar.

Tillsammans åkallar de "höga mästare" från en annan dimension och låter andarnas budskap vägleda dem i skapandet av stora, expressiva konstverk. De är begåvade, men den stora framgången uteblir; det är männen som belönas med egna utställningar. Tavlorna göms undan och Hilma af Klints namn faller i glömska.

Över hundra år senare arbetar kuratorn Eben med en utställning av Hilmas tavlor. Den leder honom in på en vindlande väg bakåt i tiden som väcker spännande frågor kring konsten, och kvinnorna. Vilka var De Fem? Och vad gjorde de egentligen på sina möten?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137502700

ANTAL SIDOR
300

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Christina Mansicka
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137502700

ANTAL SIDOR
300

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Christina Mansicka

Novembers böcker

Claire Keegan
Kate Morton
Sigge Eklund
Amanda Svensson

Sofia Lundberg

Född 1974 i Västerås. Hon är författare, journalist och pedagog. Hennes debut Den röda adressboken blev en internationell succé och den, liksom hennes andra roman Ett frågetecken är ett halvt hjärta, har översatts till drygt trettio språk. Lundberg har hyllats av kritiker världen över, för sin förmåga att ta med läsaren på känslosamma resor genom tid och rum, kärlek och sorg.

Novembers böcker

Claire Keegan
Kate Morton
Sigge Eklund
Amanda Svensson
Novembers böcker
Alex Ahndoril Alex Ahnd...
Claire Keegan Claire Ke...
Kate Morton Kate Mort...
Sigge Eklund Sigge Ekl...
Amanda Svensson Amanda Sv...
Klarna