Kvinna sedd bakifrån
Jesper Wung-Sung
Kerstin
redaktör

"Sugen på att fly hösten med en mästerligt vacker kärleksroman? Då ska du sätta tänderna i den här tokhyllade danska karamellen om ett par som är väldigt olika, men ändå förstår varandra. Perfekt val för din nästa bokcirkel!"

"Så här skriver man stora kärleksromaner. Betyg: 5 stjärnor." Berglingske

"Vilken underbar roman. Betyg: 5 stjärnor." Jyllands-Posten

"En rörande berättelse. Betyg: 5 stjärnor." Kristelig Dagblad

"En underbar roman om kärlek, konst och äktenskap." DN

"Stor psykologisk insikt. Betyg 5 stjärnor." Dagbladens Bureau

Tokhyllad kärleksroman – bara högsta betyg!

Ida Ilsted och Vilhelm Hammershøi träffas när Idas bror Peter tar med sig konstnärsvännen hem på sommarlov. När Vilhelm friar innan sommaren är över undrar många vad han ser i den unga Ida, särskilt parets mödrar. Idas mor är psykiskt labil och verkar inte tro att någon skulle vilja ha dottern, och Vilhelms mor är överhuvudtaget emot att hennes begåvade son ska gifta sig.

Men bröllop blir det och paret beger sig till Paris, Italien och London för att leta motiv. Däremellan bor de på olika adresser i Danmark. Resorna till trots utvecklas Vilhelm alltmer till den interiör- och porträttmålare han kommer att bli känd som. I synnerhet målar han Ida.

De är så olika, Vilhelm och Ida, han är ett geni och sätter konsten före allt annat. Hon vet inget om konst och har aldrig varit utanför hemstaden när de flyttar in på Frederiksberg i Köpenhamn. Ändå kommer de att leva 26 år tillsammans, dygnet runt, tills Vilhelm dör 1916. Då är Ida 47 och har 33 år kvar som änka, utan barn.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146238645

ANTAL SIDOR
500

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Ninni Holmqvist
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146238645

ANTAL SIDOR
500

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Ninni Holmqvist

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Jesper Wung-Sung

Född 1971 i Marstal, Danmark och en av Danmarks mest etablerade författare som älskas både av kritiker och läsare. 2017 vann han prestigefulla De Gyldene Laurbær för romanen En anden gren. Kvinna sedd bakifrån är hans första roman i svensk översättning.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna