Andromeda
Therese Bohman
Elia
formgivare

Andromeda har blivit hyllad av kritikerna för att vara en storslagen och elegant roman om ensamhet, kärlek och relationer. Gillar du dessutom förlagsvärlden och böcker är det här lätt din kopp te.”

Vilka recensioner – om kärlek och hierarki i förlagsvärlden!

"Therese Bohman är en samtida Hjalmar Söderberg. ... Det uppstår helt enkelt något slags förtrollning av tillvaron när Therese Bohman skriver. Den där förhöjda livskänslan och förfiningen hennes romangestalter så desperat söker, återskapar hon själv i sina böcker. Det är stort." Kulturnytt, SR P1

Om Andromeda:
Sofie kommer till det välkända bokförlaget i Stockholm som praktikant. Hon är stolt och glad över att vara en av de få som fått plats, och samtidigt smärtsamt medveten om sin egen oerfarenhet. 

Så råkar hon hamna på tu man hand med den litterära chefen Gunnar framför kaffeautomaten en dag, och uttalar sig lite för ärligt om en bok. Det väcker hans intresse, och han ger henne en chans att stanna kvar på förlaget. 

Hon vet det inte då, men han har varit en av de stora stjärnorna i branschen. Han har skapat och står bakom förlagets finaste utgivning, den som publiceras under namnet Andromeda. 

Hon och han inleder en arbetsrelation, som med åren växer till något som de båda har svårt att definiera. Kanske handlar det om deras ömsesidiga passion för litteratur – om att känna igen sig i varandra. Eller handlar det i själva verket om något annat?

 

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113121758

ANTAL SIDOR
195

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113121758

ANTAL SIDOR
195

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Therese Bohman

Född 1978 i Östergötland, men bor numer i Stockholm där hon arbetar som författare och kulturjournalist på Expressen. Hon debuterade 2010 med romanen Den drunknade. Hennes roman Aftonland nominerades till Augustpriset 2016.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna