Flicka, 1983
Linn Ullmann
Petra
marknadsansvarig

"Mästerligt om ett flickminne många helst skulle glömma", skriver DN, och sammanfattar boken perfekt. Även nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2022. Allt kretsar kring en natt i Paris som sätter spår för livet..."

"En alldeles lysande roman." Aftonbladet

Flickan åker till Paris mot sin mammas vilja. Den kände fotografen har bett henne komma. Han ska plåta henne för de stora tidningarna. Kanske är hon smickrad, hon som egentligen inte är lång nog för att vara fotomodell, eller så är hon bara skoltrött och lite vilsen.

Men inget blir som hon tänkt. Fotografens obehagliga vän kör henne direkt till studion och därefter bär det av ut i Paris. Män sliter i hennes kläder och de andra modellerna säger att hon inte har något där att göra om hon inte ”tål att tas på”. Flickan ger sig ut ensam i natten. Klockan är två och hon har ingen adress till sitt hotell, där hon lovat befinna sig före klockan tio på kvällen så att hennes mamma kan ringa och säga god natt.

Den enda adress hon har är till fotografen. Han som är mer än dubbelt så gammal som hon. Han som bett henne komma. Visste han redan från början hur allt skulle sluta?

Fyrtio år senare får den nu vuxna kvinnan en depression. Den är djupare och svårare än de hon haft förut. För att bota sig själv tvingas hon minnas – och möta blicken i flickans ögon på fotot från 1983…  

 

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100198329

ANTAL SIDOR
257

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Lars Andersson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100198329

ANTAL SIDOR
257

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Lars Andersson

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Linn Ullmann

Född 1966 i Oslo, dotter till Ingmar Bergman och Liv Ullmann. Hon debuterade som författare 1998 med Innan du somnar. Då var hon redan en etablerad kritiker och kulturjournalist. Hon har även jobbat som fotomodell i sin ungdom, vilket hon skriver om i nya prisnominerade Flicka, 1983.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna