När vargarna kom
Charlotte McConaghy
Kerstin
redaktör

"Det finns så många lager i den här storyn: naturen som är större än människan och hur vårt sätt att leva påverkar den, Inti som gör allt för att hjälpa sin syster och mörker och ljus om vartannat. En stor läsupplevelse som fick mitt halvt avtrubbade hjärta att känna massor!"

Av författaren till tokhyllade Den sista migrationen!

Inti har alltid vetat att hon är annorlunda. Redan innan hon visste att det var ett neurologiskt tillstånd och att det till och med fanns ett namn för det. Spegelberöringssynestesi. Det hon ser hända en annan varelse, människa eller djur, känner hon precis lika starkt i sin egen kropp – och ett kort ögonblick är hon den andra.

Det fanns en tid då Inti tyckte om att känna vad andra kände. Men inte längre. Inte efter det som hände i Alaska, som förändrade hennes tvillingsyster Aggie på ett så brutalt sätt. Aggie som alltid varit den starkaste av dem.

Nu befinner de sig på andra sidan Atlanten, på de skotska högländerna. Inti ser varghonans gyllene ögon som reflekterar det svaga ljuset. Allt är stilla och det enda som hörs i den månbelysta skogen är ett lågt flämtande som avslöjar djurets oro. Inti försöker lugna henne men det är just lukten av människa som skrämmer mest. Och känslan av att vara instängd i en bur med metall under tassarna. Men nu är det bara fråga om minuter innan de ska släppas fria igen i ett av skogens hägn.

I skydd av mörkret har tre biologer och en veterinär utfört en välplanerad räddningsaktion. Med vargarna på plats kommer balansen att återställas i området, men för Inti har detta kanske ännu mer betydelse än för de andra.

Vargarna verkar snabbt göra sig hemmastadda och trivs i sin nya habitat, men så en mörk natt hittar Inti en sönderriven kropp i skogen. Själv vägrar hon tro att vargarna ligger bakom attacken och för att skydda dem tar hon ett ödesdigert beslut ...

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189306202

ANTAL SIDOR
362

FÖRLAG
Lavender Lit

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Carina Jansson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189306202

ANTAL SIDOR
362

FÖRLAG
Lavender Lit

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Carina Jansson

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Charlotte McConaghy

Charlotte är en australisk författare och manusförfattare bosatt i Sydney. Hon har en examen från Australian Film Television and Radio School, och har tidigare skrivit flera ungdomsromaner. Den sista migrationen blev hennes stora genombrottsroman för en vuxen publik. Rättigheterna har sålts till mer än tjugo länder.

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna