Välj mig
Sofia Rönnow Pessah
Karin
redaktör

"Vardagsnära, trovärdigt och medryckande får vi följa hur den högpresterande Mathilde med snabba steg rör sig mot utmattningen och ett helt annat liv där alla hennes värderingar kastas omkull.”

När livet inte blir som man tänkt...

AT-läkaren Mathilde har tydligt klart för sig vart livet är på väg. Med hjälp av årslistor och beslutsamhet ska allt bli som hon vill. Hon är tillsammans med Love som jobbar på en tankesmedja och siktar på att bli politiker, kanske t o m statsminister. Mathilde funderar på om det inte är dags att planera att flytta ihop och bilda familj. Men Love är undanglidande…

På fritiden börjar hon jobba som volontär med att hjälpa flyktingar med läkarrelaterade frågor. Där träffar hon Malik, som är från en mycket enklare bakgrund än alla andra Mathilde känner. Han kommer att påverka hennes liv på ett sätt hon först inte trodde.

Sedan hon var liten har hon planerat sitt liv och gjort femårsplaner och listor på vad hon ska åstadkomma härnäst. Hon har alltid varit på väg någonstans med raska steg och fattar inte varför inte alla männsikor tar tag i sina liv så som hon har gjort.

Men så brister något. Mathilde blir jättetrött och på akuten där hon jobbar börjar hon begå misstag. Hennes arbetsgivare sjukskriver henne för utmattningsdepression. Alla hennes planer sätts ur spel. Vem är hon om inte är den högpresterande Mathilde? Och vart är hon på väg nu?

FORMAT
Kartonnage

ISBN
9789146238911

ANTAL SIDOR
280

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Kartonnage

ISBN
9789146238911

ANTAL SIDOR
280

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2022

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Sofia Rönnow Pessah

Hon föddes 1989 i Malmö. Till vardags arbetar hon som policyrådgivare i Europafrågor på Rädda Barnen. Hon debuterade 2020 med den uppmärksammade och hyllade Männen i mitt liv där hon utforskade samtycke och gråzoner. Hennes skrivande handlar om hur förväntningar och normer påverkar vår bild på oss själva och de omkring oss.

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna