Skilsmässan
Moa Herngren
Kerstin
redaktör

"Precis som i romanen Svärmodern, som jag också sträckläste, skildrar Herngren hur laddade situationer kan uppfattas så totalt olika av de inblandade ... Nyanserat och mänskligt om en kärleksrelations alla fallgropar."

En roman som vrider och vänder på allt!

Niklas och Bea har det ganska bra i sin våning på Östermalm med sina tonårsdöttrar. I alla fall på ytan. På Beas initiativ har de renoverat köket, smakfullt och exklusivt, med detaljer från resor och gemensamma minnen. För henne var det viktigt att ha ett mysigt kök där vänner och familj kunde samlas. Så var det aldrig när hon växte upp, och i hennes familj finns ett stort mörker.

Nu är det sommar och varje semester brukar de åka till Niklas föräldrars drömmiga hus på Gotland. Där har också svärmor Lillis sin keramikateljé. Men lika mycket som Bea älskar att ta dagen som den kommer och varva ner på Gotland, tycker Niklas att han har svårt att slappna av där. Han är läkare och Lillis lovar gärna bort hans tjänster till grannar och diverse folk så att han kan hjälpa dem med deras åkommor. Och sedan finns det också en lång lista med annat som han förväntas ta tag i när han ändå är ledig.

Bea tycker att det alltid är hon som styr upp och fixar med allt, men den här semestern har hon bett Niklas om EN sak: att boka biljetterna till Gotlandsfärjan. När hon får veta att han har missat det och att de är fast i den stekheta lägenheten, utlöser det ett gräl och Niklas försvinner hemifrån.

Och han fortsätter att hålla sig borta. Ilskan växer hos Bea. Vad håller han på med? Så här beter man sig inte efter ett långt äktenskap. Hon och barnen åker till Gotland utan honom men snart kommer den stora chocken: Niklas är inte alls intresserad av att försöka lösa krisen. Hur kan han vara så känslokall? Och Lillis som alltid har stöttat Bea, var finns hennes lojalitet nu?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113115207

ANTAL SIDOR
347

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113115207

ANTAL SIDOR
347

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Moa Herngren

Hon föddes 1969 och har jobbat som journalist, författare och manusförfattare. Tidigare var hon chefredaktör på tidningen Elle hon är en av upphovspersonerna bakom dramaserien Bonusfamiljen på SVT. Hon debuterade som författare i antologin Uppdrag: Familj 2005 och skriver ofta om familjelivets komplexitet, tex i förra romanen Svärmodern.

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna