Bröd och mjölk
Karolina Ramqvist
Karin
redaktör

”Genom maten lyckas hon beskriva människor, relationer, uppväxt, destruktivitet, längtan, skam, kärlek, ensamhet och sorg  ja, hela livet ryms här. Stilsäkert, originellt och briljant berättat!"

”Ramqvists bok har förändrat min syn på livet” Expressen

Karolina Ramqvist berättar levande och totalt uppslukande om en ensam flickas uppväxt fylld av doft, färg och smak. Det handlar om maten som lockar och skrämmer. Hon minns mandarinerna, det rostade brödet, hur ett av de första orden var Schwarzwaldtårta.

Att en tallrik färdiggräddade pannkakor på diskbänken betydde att hon skulle vara ensam hemma. Hon minns sin mammas doft, sin mormors risgrynspudding och första gången hos pappan, hur han lagade en perfekt middag till henne.

Vem var hon? Hur blev hon? Hon spårar sin uppväxt i minnena av människorna, och maten, den som kan fylla hela hennes sinne och samtidigt hotar att förtära henne. I centrum står matsalsbordet som gått i arv, ett bord tänkt för stora middagar, som hon oftast suttit vid ensam. Hon har tagit med sig det till ettan där hon ska bo, varannan vecka med sin lilla dotter.

Allt hon vill är att överkomma besattheten vid mat - och laga en risgrynspudding som dottern ska vilja smaka.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113112237

ANTAL SIDOR
332

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113112237

ANTAL SIDOR
332

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Karolina Ramqvist

Hon är född i Göteborg 1976, men växte upp i Nacka, Stockholm. Karolina är verksam som författare, journalist, kritiker och manusförfattare. Hon debuterade 1997 och har givit ut flera romaner och bland annat tilldelats Per Olov Enquists pris för "en unik position i svensk samtidslitteratur". Bröd och mjölk har höjts till skyarna av kritikerna.

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna