Fri kärlek
Tessa Hadley
Karin
redaktör på Bookie

"Tänk dig att Madickens mamma skulle sticka med sotaren. Ungefär så känns det när Phyllis blir upphånglad av den hälften så gamla Nicholas. Fängslande och trovärdigt om kärlek, sex och de livsval vi tvingas göra."

Kritikernas favorit om en kvinnas sexuella uppvaknande ...

Det är en ljuvlig sommardag och fyrtioåriga Phyllis Fisher har öppnat fönstret på vid gavel där hon sitter vid sitt sminkbord och applicerar läppstift. I sovrummet bredvid surar hennes tonåriga dotter och hon kan höra höga tjut från sin nioåriga son som leker med grannpojkarna. När dörren på nedervåning öppnas ser hon framför sig hur hennes make Roger hänger av sig rocken, trött efter en lång dag på Utrikesdepartementet. Hon kastar en sista blick i spegeln och ordnar anletsdragen till ett välkomnande leende. Året är 1967 och hon är nöjd med sitt liv.

Men det ska komma att ändras. När Phyllis ger sig ut i den lummiga trädgården sent på kvällen, lullig efter för många drinkar under den stela middagsbjudningen. Den oförskämda unga mannen Nicholas, som är son till en av Rogers vänner, gör henne sällskap ut i och tar sig friheten att kyssa henne. I stället för att bli upprörd besvarar Phyllis kyssen med en passion som hon trodde hörde till det förflutna. Plötsligt minns hon livet i Kairo och mannen hon åtrådde, innan hon blev utsatt för ett övergrepp och gömde sig i Rogers trygga, men tråkiga, famn.

Kyssen tycks väcka Phyllis ur en skenbart förnöjd sömn och blir startskottet för en rad handlingar som för henne långt bort från förortslivet …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146238256

ANTAL SIDOR
272

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Marianne Tufvesson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146238256

ANTAL SIDOR
272

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Marianne Tufvesson

Novembers böcker

Claire Keegan
Kate Morton
Sigge Eklund
Amanda Svensson

Tessa Hadley:

"Jag försökte skriva andra människors böcker, skriva som författarna jag älskade och vördade, men det jag producerade blev förstås… bristfälligt. Inte förrän i fyrtioårsåldern förstod jag att jag måste skriva mina egna böcker."

Novembers böcker

Claire Keegan
Kate Morton
Sigge Eklund
Amanda Svensson
Novembers böcker
Alex Ahndoril Alex Ahnd...
Claire Keegan Claire Ke...
Kate Morton Kate Mort...
Sigge Eklund Sigge Ekl...
Amanda Svensson Amanda Sv...
Klarna