Skriften i vattnet
John Ajvide Lindqvist
Kerstin
redaktör

"En ovanligt underhållande och skickligt ihopsnickrad deckare som har allt: smart intrig med roliga blinkningar, väl gestaltade karaktärer och ruggigt bra cliffhangers som gör det omöjligt att sluta läsa. En perfekt verklighetsflykt, vilket kan behövas i dessa tider!"

Nominerad till Årets bästa svenska deckare 2022!

Det är midsommarafton och bordet på bryggan är dukat med finporslinet. Affärsmannen Olof Helanders gäster från Kina och Frankrike är på plats. Nu ska här festas på svenskast möjliga vis. Då glider en öppen båt in mot bryggan. Två maskerade män reser sig. En halv minut senare är midsommaridyllen förbytt mot ett blodbad.

Deckarförfattaren och före detta polisen Julia Malmros har fått i uppdrag att skriva fortsättningen på en välkänd deckarserie. För att göra research tar hon kontakt med den arton år yngre Kim Ribbing. Kim är en udda figur och liknar ingen Julia vanligtvis umgås med. Kanske är det just därför blodstormen blåser upp emellan dem, en intensiv kärlekshistoria med många tvära kast. Så småningom dras Julia och Kim in i utredningen av det som kallas Midsommarmassakern där Julias exmake Johnny är spaningsledare.

Varför blev sex personer med brutalt mördade på midsommar?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789177752813

ANTAL SIDOR
472

FÖRLAG
Ordfront förlag

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789177752813

ANTAL SIDOR
472

FÖRLAG
Ordfront förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

Februaris böcker

Ann-Helén Laestadius
Emmy Abrahamson/Hanna Jedvik
Elin Persson
Leif Randt

John Ajvide Lindqvist

Föddes 1968 och växte upp i Blackeberg, Stockholm, där också hans första roman Låt den rätte komma in (2004) utspelar sig. Han är främst känd för sina romaner och noveller med skräcktema, men har också skrivit filmmanus, teaterpjäser och mottagit en rad priser, bland andra Selma Lagerlöf-priset och GP:s litteraturpris.

Februaris böcker

Ann-Helén Laestadius
Emmy Abrahamson/Hanna Jedvik
Elin Persson
Leif Randt
Februaris böcker
Ann-Helén Laestadius Ann-Helén...
Anna Platt Anna Plat...
Emmy Abrahamson/Hanna Jedvik Emmy Abra...
Elin Persson Elin Pers...
Leif Randt Leif Rand...
Klarna