Babetta
Nina Wähä
Kerstin
redaktör Bookie

"Det sägs att nära relationer är det som gör oss lyckligast i livet. Men om det uppstår en obalans eller när den ena personen sviker, hur hanterar man det? Jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken, men blev ändå helt golvad. Drogs direkt in i denna suggestiva och väldigt filmiska roman!"

När de var yngre var de oskiljaktiga ...

När Katja och Lou träffas på teaterlinjen på Södra Latin i Stockholm blir de direkt nära vänner. I samma veva slår Lou igenom stort i kostymdramat Babetta där hon spelar huvudrollen. Närbilderna på henne  var ikoniska och hennes skönhet har en så stark lyskraft att alla blir påverkade av den. Över en natt blir hon en världsstjärna som är med i stora filmproduktioner medan Katja jobbar på kafé och inte riktigt vet vad hon vill med sitt liv. Kanske doktorera? Eller något helt annat?

Femton år efter Babetta hör Lou av sig och frågar om Katja vill tillbringa sommaren i ett sydfranskt chateau med henne och pojkvännen Renaud, en känd fotograf som har barn i Lous ålder.

Trots att det är en värld som för Katja mer liknar fantasi än verklighet så återgår de till sin gamla relation där de delar allt, nästan som två syskon. Men den perfekta fasaden som Lou visar upp, är den sann?

Hettan är förlamande men Lou tränar ändå varje morgon vid poolen för att hålla sig i form till nästa roll. Katja tycker att Lou är vackrare än någonsin men som 34-åring ser livet som filmskådis annorlunda ut. Nu har hon blivit erbjuden att spela mamma till sin motspelare från Babetta som då var hennes älskare. Och i bakgrunden rör sig hembiträdet som håller det överdådigt lyxiga huset i toppskick. Men vem är hon egentligen?

Stämningen vid poolen och i det stora huset där dörrar ibland lämnas på glänt blir minst sagt laddad. Vad har de egentligen för relation, Lou och Renaud? Och vad finns det på USB-minnet som han lämnar framme? Vill han att hon ska se? Snart suddas gränser ut och märkliga saker börjar hända ...

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113119496

ANTAL SIDOR
328

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113119496

ANTAL SIDOR
328

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Nina Wähä

Nina är född och bosatt i Stockholm. 2007 debuterade hon med romanen S som i syster. Hon spelade också en av huvudrollerna i filmen Babylonsjukan och har sjungit i popbandet Lacrosse. Hennes förra roman Testamente (2019) hyllades av kritiker, nominerades till Augustpriset och belönades med Sveriges Radios Romanpris.

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna