Eufori
Elin Cullhed
Därför ska du läsa denna:
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Det här är en hyllad och ovanligt själfull skildring av en verklig persons liv – eller närmare bestämt den mytomspunna författaren Sylvia Plaths sista år i livet. Här finns både det skimrande vackra som uppstår när livet levs fullt ut och det smärtsamma och mörka. Man blir helt fängslad när man läser!"

Om boken:

Sylvia Plath och Ted Hughes. De är det begåvade författarparet som verkligen är ett power couple i den litterära världen. De lämnar London och flyttar ut på den engelska landsbygden och får två barn ganska tätt. Men idyllen blir en rävsax för Sylvia. När vardagen pockar på med småbarn och allt vad det livet innebär, hamnar det mesta av ansvaret på henne. Hon får slita hårt för att få tid för sitt eget skrivande, att få ha sitt eget rum. Ted däremot tar sig allt större friheter …

Sylvia saknar kulturlivet i London och havet och ljuset hemma i USA. Att hon också har samma behov av att få gå undan ibland och skriva verkar inte föresväva honom. Hon får helt enkelt stjäla åt sig stunder när hon kan skriva, som tidigt på morgnarna medan resten av familjen sover.

Så kommer våren och trädgården svämmar över av körsbärsblom och äppelblom. Sylvia längtar efter att träffa folk och bjuder hem ett annat par som hon och Ted har blivit lite bekanta med. När gästerna står på trappan slår det Sylvia hur vacker kvinnan är – och hon ser på Ted att han tänker precis samma sak …

Läs mer

Läs mer
  • FAMILJEDRAMA
  • KÄNSLOSTORM
  • LÄSARFAVORIT
  • BASED ON A TRUE STORY
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146237303

ANTAL SIDOR
293

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146237303

ANTAL SIDOR
293

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

Oktobers böcker

Johanna Hedman

Elin Cullhed:

"Jag ville visa fram en annan Plath än den vi känner till, en kvinna fullt upptagen med att forma sin egen framtid. Plaths sista tid i livet innehåller allt jag ville berätta om: moderskap och skapande i en svårjobbad kombination, ett poetäktenskap, sårig kärlek och brustna illusioner."

Oktobers böcker

Johanna Hedman
Oktobers böcker
Johanna Hedman Johanna H...
Sally Rooney Sally Roo...
Åsa Larsson Åsa Larss...
Ann Patchett Ann Patch...
Lina Nordquist Lina Nord...