Blodskam
Caroline Engvall
Därför ska du läsa denna:
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Författaren och journalisten Caroline Engvall debuterade som deckarförfattare med den uppmärksammade Ärren vi bär. Med Blodskam inleder hon en ny spänningsserie som följer tre systrar, kvinnor i generationer bakåt och framåt och utspelar sig i både Thailand och Norrlands inland …"

Om boken:

Sofia ser verkligen fram emot den efterlängtade semestern i Thailand, att få tillbringa julhelgen under en varm sol och bada i ett ljummet hav. Hon och Mattias behöver verkligen detta. Nu ska allt äntligen bli bra mellan dem, efter allt som hänt. Under två veckor ska de vara en lycklig familj. Lämna allt bakom sig. Se framåt. Hon tror och hoppas verkligen det. Men vågar hon tro på det? Dagligen brottas hon med sina mörka tankar. Kan det någonsin bli bra igen, på grund av det han gjort, de onämnbara anklagelserna? Hur ska hon någonsin kunna lita på honom igen?

Kanske kan semestern också hjälpa henne att komma ifrån minnena av händelserna i barndomen hemma i byn Ormvattnet. De hon ständigt bär med sig. En gång hade de varit en lycklig familj. Hon, systern Elizabeth och föräldrarna. Ända till den dagen då katastrofen inträffade. Då pappan försvann. Inget skulle bli sig likt efter det … Kommer hon någonsin att få svar på vad som hände? Det som fått hennes liv att rasa i vuxen ålder.

Nu ska hennes mamma Britta och lillasyster Elizabeth följa med till Thailand, de ska alla få rå om varandra. Komma nära. Kanske är det precis vad Britta behöver, en oro har sedan en tid pyrt hos Sofia, mamman har den senaste tiden fällt lite märkliga kommentarer och pratat om det förflutna på ett ganska obegripligt sätt. Börjar hon bli dement? Resan borde göra henne gott. Sofia vet inte hur fel hon har …

Det är på nyårsafton katastrofen sker. Det som skulle blivit en underbar semester slutar i stället i total tragedi. Den tragiska händelsen för dem tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och till Ormvattnet, till ett ensligt hus vid sjön för länge sedan ...

Läs mer

Läs mer
  • KÄNSLOSTORM
  • FAMILJEDRAMA
  • MÖRKA HEMLIGHETER
  • MORDGÅTA
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157399

ANTAL SIDOR
299

FÖRLAG
Bokförlaget Forum
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157399

ANTAL SIDOR
299

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

Oktobers böcker

Johanna Hedman

Oktobers böcker

Johanna Hedman
Oktobers böcker
Johanna Hedman Johanna H...
Sally Rooney Sally Roo...
Åsa Larsson Åsa Larss...
Ann Patchett Ann Patch...
Lina Nordquist Lina Nord...