Ett färgat liv
Ulrika Nandra
Därför ska du läsa denna:
Kerstin
Redaktör på Bookie

”Du är inte min dotter längre. Såna som du begraver man levande.” Den här romanen tar upp ett brännhett ämne, hederskultur, och söker svar på många intressanta frågor: Hur kan det vara skamligt att ge ett barn livet? Kan en förskjuten dotter någonsin förlåta? Vad händer när livet kommer ikapp en åldrande far?"

Om boken:

"Samma far som lärde mig att simma och cykla, den ömsinte konstnären som alltid stod på rättvisans sida, den lilla människans fanbärare, har kastat sin egen dotter till vargarna och vänt ryggen till. Jag lever i en annan tid, på en annan plats. Han sätter inte ut mitt barn till vargarna. Men han har tagit ifrån mig rätten att gå över tröskeln till mitt barndomshem.”

I den här romanen möter vi Amal och hans dotter Saskia, en man som försöker behålla sin anständighet som människa och en förskjuten ung kvinna. Saskia blir förälskad i Zanyar och de väntar barn tillsammans, men deras fäder har bestämt att deras kärlek ska utplånas. Zanyars far vill att hans son ska gifta sig med en muslimsk kvinna istället, och Saskia har dragit sin fars namn i smutsen genom att bli kär i en muslim. Är det rimligt att känna att kärleken borde stå över allt? Hur kan en fri konstnär förvandlas till fanatiker? Och hur fortsätter man att leva när det ofattbara sker och familjen, den enda trygga punkten i tillvaron, förskjuter en?

Läs mer

Läs mer
  • DEBUT
  • FAMILJEDRAMA
  • TANKEVÄCKANDE
  • STARKA KARAKTÄRER
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137154985

ANTAL SIDOR
300

FÖRLAG
Bokförlaget Forum
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137154985

ANTAL SIDOR
300

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

Oktobers böcker

Johanna Hedman

Ulrika Nandra:

"Fanatismen har varit en utmaning att närma sig eftersom jag strävat efter att få fram själva vägen fram till det fanatiska som jag ser som en slutstation.

Ingen blir fanatisk över en natt. Det är så lätt att tycka illa om detta tillstånd, men det är ju människor och jag har försökt förstå orsakerna och få fram hela människan."

 

Oktobers böcker

Johanna Hedman
Oktobers böcker
Johanna Hedman Johanna H...
Sally Rooney Sally Roo...
Åsa Larsson Åsa Larss...
Ann Patchett Ann Patch...
Lina Nordquist Lina Nord...