Om man älskar frihet
Nina Björk
Därför ska du läsa denna:
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Minns du Under det rosa täcket som exploderade som en feministisk bomb för 24 år sedan? Nina Björks åsikter väcker starka reaktioner, så korka upp rödvinet, gör understrykningar och starta livliga diskussioner med dina kompisar! Antagligen har vi ju bara ett liv, så det är helt klart värt att stanna upp ibland och tänka efter hur vi vill ha det."

Om boken:

Nina Björk brukar titt som tätt blåsa liv i den feministiska debatten och har skrivit utmanande om politik i olika sammanhang. Hon sätter fingret på många av de saker som vi alla brottas med i våra liv, både på det personliga planet och de större strukturella sammanhangen. Vad gör man till exempel när man känner en mättnad över att konsumera, den där själsdödande känslan när man vandrar genom ett sömnigt köpcentrum och förväntas dra sitt strå till BNP-stacken? Är det frihet? Och måste vi leva så? Det här är stora frågor, men om du inte har något emot lite tuggmotstånd när du läser och gillar att tänka fritt så är det här ett hett tips!

Den här recensionen i Aftonbladet sammanfattar allt: ”Tusen saker finns att diskutera, komplettera och invända mot. Inte för att boken är dålig, utan för att den är bra. Inte för att Nina Björk har fel i allt, utan för att hon har rätt i så mycket. Framför allt för att hon borrar i precis de obekväma frågor som kan hindra liberalismen från att stelna i självgod förnöjsamhet och tomma fraser.” Läs, läs, läs!

Läs mer

Läs mer
  • TANKEVÄCKANDE
  • DISKBÄNKSREALISM
  • FAKTAPACKAD
  • MÅSTE PRATA OM
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146236801

ANTAL SIDOR
279

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146236801

ANTAL SIDOR
279

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

Oktobers böcker

Johanna Hedman

Oktobers böcker

Johanna Hedman
Oktobers böcker
Johanna Hedman Johanna H...
Sally Rooney Sally Roo...
Åsa Larsson Åsa Larss...
Ann Patchett Ann Patch...
Lina Nordquist Lina Nord...